Ensemble Chubritsa

                                         Onze muziek
Ensemble Chubritsa is een Nederlands ensemble dat zich toelegt op Bulgaarse folkloremuziek. Folklore ja, maar wel altijd in een modern jasje: gearrangeerd door Ivo Boswijk of opnieuw gecomponeerd door een reeks Bulgaarse componisten. Het ensemble bestaat uit een koor dat veelal a capella zingt, maar ook begeleid wordt door accordeon, tapan, klarinet en bas. Het resultaat? Oordeelt u zelf en kom naar een van onze voorstellingen (zie de agenda).

Onze naam
Onze naam verwijst naar de plant Чубрица (chubritsa), een typisch Bulgaars pittig kruid, zoals bonenkruid.  De uitspraak ervan is  ‘Tsjoebritsa’. Een tikje ongewoon voor Nederlanders, maar dat heb je als je een Bulgaarse naam kiest.

Koprivshtitsa uitgesteld

Vol enthousiasme waren we vorig jaar begonnen met het toewerken naar onze tournee in Bulgarije in augustus 2020. Na de werving van projectleden stonden we voltallig in de startblokken om naar het festival in Koprivshtitsa te gaan. lees verder

Onze dirigent

Chubritsa heeft een nieuwe dirigent, Svetla Kleijn-Anastasova. Zij gaat ons de fijne kneepjes van de Bulgaarse muziek bijbrengen.
lees verder...

Sponsor Chubritsa

Links in de zijbalk staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Chubritsa een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost jou dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via sponsorkliks kun je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt namens Chubritsa.

CD bestellen

Wilt u onze nieuwste cd Ochi, chorni ochi bestellen? Dat kan. ga  hiervoor naar de cd pagina.

CD Ochi chorni ochi 001